Over huize bloem

Historie

In 1867 is Huize Bloem gebouwd als dorpsschool waarin ook de woning van de hoofdmeester werd opgenomen. De huidige naam Huize Bloem komt van de naam van meester Bloem, die in 1908 de eerste bewoner van de woning werd toen de school eraf gesloopt was omdat deze naar de overkant van de weg werd verplaatst. 

Daarna raakte Huize Bloem langzaam in verval, en dat verergerde toen het pand eind vorige eeuw gekraakt werd. 

In 2001 werd het van de slopershamer gered door de huidige bewoners en in oude glorie hersteld middels een grondige restauratie en ook op de monumentenlijst geplaatst. 

Na een korte periode als Rustpunt werd het theehuis in 2017 opgericht en begint Huize Bloem steeds meer bekendheid in de regio te krijgen.

En nu dan?

Nu is eigenaar Hetty ten Hove de drijvende kracht achter Huize Bloem. Haar liefde voor koken en bakken zorgt elke dag weer voor verse taart, heerlijke broodjes, maar ook salades, lunch en buffetten gaan haar goed af. 

Zoveel mogelijk producten komen uit eigen tuin. Vruchten, groente, kruiden en noten gaan rechtstreeks van de tuin  de keuken in, maar ook maakt Hetty jam van de vruchten van het seizoen en wordt er samengewerkt met een lokale imker voor de honing in de gerechten en wordt de lokale honing ook te koop aangeboden. 

Het brood komt van lokale bakker Wil Gerrits en wordt elke dag versgebakken. Hetty kookt en bakt met passie, en zoals ze zelf zegt: “Als ik het zelf niet lekker vind, serveer ik het ook mijn gasten niet.” Die passie proef je bij Huize Bloem

En jij dan?

Jij bent de gast, het draait om jou. Als jij Huize Bloem verlaat willen we graag dat je met een glimlach op je gezicht terugdenkt, dat je heerlijk gegeten en gedronken hebt, dat je een feestje hebt gegeven met blije gasten of dat je gewoon lekker hebt zitten genieten van het heerlijke uitzicht in een prachtige omgeving. 

Huize Bloem wil een zeer informele sfeer bieden waarin jong en oud zich thuis voelen, jong kan zich vermaken op de speeltoestellen en oud kan van een afstandje genieten. 

Een heerlijk koel glas Sauvignon Blanc aan het eind van een warme zomerdag of een vers getapt biertje met een borrelplank? Het moet je net zo blij maken als dat heerlijke verse gebak bij een kop verse koffie of één van de 16 bijzondere theevarianten uit alle windstreken.  En heb je speciale wensen? Wij luisteren graag naar je en zoeken de beste oplossing, alles voor die tevreden glimlach!

ADRES
CONTACT
Openingstijden