Barbecue Feest
(H)eerlijk eten van onze eigen smoker

Bij Huize Bloem houden we van lekker eten, en we houden van eerlijke gerechten en dat geldt ook voor het vlees, vis en groenten die we op de BBQ leggen. Het vlees wordt geleverd door de zelfslachtende slager Ter Weele uit Lieren, net als wij een liefhebber van lekker en eerlijk eten.

Die BBQ is ook een verhaal apart, het is eigenlijk een smoker die wordt gestookt op niets dan hout, gehakt hier op de Veluwe en deels zelfs uit eigen tuin. Kers, appel, peer, walnoot, beuk en eik geven allen weer hun eigen smaak af aan de gerechten en daar maken we gebruik van, elk gerecht wordt weer op een eigen houtmix bereid en dat proef je echt.

En de vegetariër dan? Wordt die vergeten? Natuurlijk niet, ook voor hen hebben we heerlijke gerechten, of dat nou met portobello’s, vleesvervangers of gegrilde groenten is, we maken er wat lekkers van.

Ons BBQ arrangement kost € 22,50 per persoon en daarvoor serveren we 3 gerechten uit categorie 1 en daarbij een gerecht uit categorie 2. Andere wensen en voorkeuren zijn natuurlijk bespreekbaar en het arrangement wordt geserveerd voor groepen vanaf 25 tot 75 personen. Naast de gerechten van de smoker wordt ook een buffet ingericht met verschillende huisgemaakte salades, brood en tapenades. 

En ook een dessert van de smoker kunnen we serveren, wat dacht je van verse ananas met gekarameliseerde suiker en kaneel bijvoorbeeld? Bolletje mango ijs er bij? Heerlijk!

U kunt uw gegevens doorgeven via onderstaande button en dan nemen wij contact op om een afspraak te maken want elk evenement is bij ons maatwerk!

Onze gerechten

1. Texaanse BBQ worst met jalapeno. Een aanrader voor de liefhebber van pittig, een heerlijke grove worst van varkensvlees  met accenten van selderij, jalapeno, mais en onze geheime kruidenmix. 

2. Spaanse chorizo worst voor de liefhebbers van extra pittig met chili peper paprika en een tikkeltje soya, grof gedraaid en met een heerlijke pittige smaak

3. Hollandse tuinkruiden worst, een heerlijke uitgebalanceerde tuinkruiden smaak met accenten van thijm, koreander, oregano, salie, ui en wortel.

4. Franse kippendijen op z’n zoetst, langzaamgegaard op onze smoker en met honing-thijm smaak en Provençaalse kruidenmix die je doet denken aan het Franse vakantie gevoel.

5. Indiase kippendijen op z’n pittigs, garam masala kruiden met accenten van anijs, koriander, komijn, kaneel gember en chili, bijzonder maar ook bijzonder smakelijk

6. Portugese piri piri kippendijen, pittig met accenten van kurkuma, basilcum, majoraan, koriander, oregano en en foelie, echt een aanrader voor liefhebbers van een kruidig stuk kip.

7. Braziliaanse sweet spareribs, honing, bruine suiker en appelsap worden gebruikt om deze heerlijke ribs op smaak te brengen, en natuurlijk een geheime kruidenmix voor de bite.

8. Argentijnse pittige spareribs, iets minder zoet maar heel smakelijk met accenten van oregano, chili, komijn, kaneel en peterselie, langzaam gegaard totdat de botjes er bijna uitvallen.

9. Portugese piri piri ribs, pittig met accenten van kurkuma, basilcum, majoraan, koriander, oregano en en foelie, echt een aanrader voor liefhebbers van een kruidide rib.

10. Italiaanse MOINKballs, beter zonder vertaling maar heerlijk als openingsgerecht of tussendoor, kruidig Italiaans gehakt in spek gewikkeld en heerlijk knapperig afgegrild, een echte aanrader.

11. Amerikaanse burgers naar eigen recept, hand geperst en met een kruidenmix waar je dille, gerookte paprika, knoflook en zelfs een vleugje ansjovis in terug proeft.

12. Javaanse saté, geregen kippendijen aan een stokje met daarbij een javaanse saté saus waarvan het recept zijn oorsprong vindt op Java, drie generaties geleden.

1. Noorse Zalm in z’n velletje, langzaam gegaarde hele zalm vanuit de rookoven, in zijn geheel lauwwarm geserveerd en op smaak gebracht met citroen, dille, oregano en rozemarijn 

2. Argentijnse Picanha, het een van de allerlekkerste stukken rundvlees, ook wel staartstuk genoemd, peper en zout is voldoende, de smaak komt van binnen, een klassieker.

3. Ierse Entrecote van het rund, het lekkerste stuk vlees van tussen de ribben, mals en met een fijne kruiden mix die de peper niet overheerst, op hoog vuur gegrild.

ADRES
  • Theehuis Huize Bloem
  • Tullekensmolenweg 80
  • 7364 BC Lieren
CONTACT
  • 06-27461228 of
    055-5063268
  • hetty@huizebloem.nl
  • Facebook
Openingstijden
  • 1 Maart - 1 November
  • 10:00 - 17:30
  • Maandag gesloten